top of page

Logboek reis lutke & walkabout

Bijgewerkt op: 2 aug. 2022

- Zondag 26 juni

Om 700u gaan de touwtjes los. De buren van de 10plus steken hun slaperige hoofd uit het luik om ons goede reis te wensen. Verder is de haven van Andijk na het feest van gisteravond nog in diepe rust.

Het is rustig weer, er staat weinig wind en op de motor met het fokkie bij tuffen we richting Enkhuizen. Het doel van vandaag is binnendoor naar IJmuiden en dan met de stroom mee naar Scheveningen.


- Maandag 27 juni

Ieder plan is er om veranderd te worden. ‘s Morgens om half vijf bestuderen we nogmaals het weer en het windveld lijkt nog sneller onze kant op te komen. Zelfs Vlissingen of Cadzand halen we niet zonder het tegen te komen. We besluiten een dagje in Scheveningen te blijven.


- Dinsdag 28 juni

Om 6 uur sharp varen we uit, het tij staat mee. Om acht uur zijn we bij de Maasmond. Een rustige oversteek. Om vier uur passeren we de Westerschelde. Het is druk in de aanloop en er vertrekken ook verschillende schepen vanuit Zeebrugge. We laten er een paar voorgaan door parallel aan de vaargeul te gaan varen, maar dan wagen we de sprong en steken de Kalverstraat recht over.


- woensdag 29 juni

We zijn in 3 dagen vakantie (inclusief tegenwind en verwaaidag) al helemaal in Duinkerken!


- Donderdag 30 juni:

Vertrek volgens plan.

Als we vlak voor Calais nog wat zuidelijker moeten sturen gaat de fok weg en gaan we op de motor verder. De tocht verloopt voorspoedig. ETA 1315u.

Maar voor de kust bij Calais trekt de wind ineens aan naar 20 knopen. En daarbij opgeteld de hekgolven van de ferry’s die af en aan varen….Het wordt een half uurtje rodeo- varen. Om 13:00 komen we aan in Boulogne-sur-Mer.


- Vrijdag 1 juli:

We blijven een dagje om de hardere westenwind aan ons voorbij te laten gaan.

Wat is Boulogne-sur-Mer toch mooi


Zaterdag 2 juli:

We gaan om 700u los richting Fecamp, 80 mijl.

63 weergaven
bottom of page